Ветеринарна клиника Ветконсулт предлага на собствениците на домашни любимци:

Почистване на зъбен камък без упояване с ултразвукова четка.

Груминг – събирателен израз за цялостната грижа за външния вид на кучето, което включва: къпане, ресане, сушене, почистване на уши, рязане на нокти, подстригване според стандарта на породата.

Времето на процедурата се определя в зависимост от големината на породата и състоянието на козината.

Подстригване – то е част от грижите, които са необходими за поддържане на естетичния и здравословния вид на кучето или котката, подпомагайки собствениците по отношение на пропуснатата поддръжка или облекчаване на любимеца с дълга козина в топлите месеци.

Правилно е породите с дълга козина да се сресват поне един път дневно, а подрязването на козината в областта на брадичката, устата, ушите, лапичките и корема може да се извършва един път месечно с хигиенна цел след разходки и хранене.

При определени породи фризурата е задължителна – пудел, шнауцер и голяма част от териерите се нуждаят от подстригване на всеки два или три месеца. При тях прическите са стандартни, а при пуделите разнообразието е най-голямо. За късокосместите породи е необходимо веднъж или два пъти седмично обработка с подходящи четки с цел изчеткване на замърсяванията и отпадащите косъмчета.

Не бива да се пренебрегват атмосферните условия и капризите и спецификите на времето – грешно би било да се остригват до кожа любимците ни, които стоят или са вързани навън, това би довело до прегряване на тялото или топлинен удар.

Редовното сресване е неизменна част от ежедневната грижа за любимеца и с цел отстраняване на мъртвите отделящи се влакна и подобряване терморегулиращата функция на тялото, аерирането на кожата и по този начин намаляване на риска от гъбични и бактериални инфекции.

Собствениците трябва да се постараят да превърнат в удоволствие и за двете страни ежедневното сресване, което освен това играе ролята и на масаж и подобрява кръвоснабдяването на кожата.

Ветеринарна клиника Ветконсулт по време на подстригване може да ви препоръча услуги и продукти, които ще ви помогнат и облекчат във всекидневната грижа за Вашия домашен любимец – рязане на нокти и почистване на уши и очи с лечебни лосиони…

Къпане и подсушаване

Ветеринарна клиника Ветконсулт предлага къпане на домашни любимци с подходяща козметика, съобразена с породните особености. Ще получите и професонални съвети за правилната грижа по отношение кожата и козината на Вашия любимец.

Редовното къпане е задължително за всеки домашен любимец, който живее в къщи. Използвайте само специални шампоани за домашния си любимец. Човешката козметика не е подходяща заради различното pH на кожата, което имат животните. Клиниката разполага и с различни видове лечебни шампоани, съобразени с индивидуалните проблеми и специфичните изисквания на пациента.

Удоволствие е за нас да ви бъдем полезни с грижата за вашия малък приятел!